Juustofondue
- 200 g Emmental-juustoa
- 200 g Turunmaa-juustoa
- Ripaus mustapippuria
- Valkosipulinkynsi
- 1-2 rkl maissi- tai perunajauhoja
- n. 2 dl omenamehua
- 1-2 kananmunan keltuaista
- Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero sillä fonduepadan pohja. Tämä estää juustoa palamasta kiinni padan pohjaan. Valkosipulin voi hienontaa ja laittaa fonduepataan mausteeksi.
- Kuumenna omenamehu kattilassa kiehuvaksi ja lisää sekaan raastettu juusto vähän kerrallaan.
- Lisää keltuainen sulaneeseen juustoon ja sekoita kunnolla.
- Kun seos on tasainen, lisätään maissi- tai perunajauho kattilaan kylmään veteen sekoitettuna. Huomioi eri ohjeet maissi- ja perunajauhojen käytölle. Ohjeet löytyvät paketin kyljestä.
- Lisää suurustettuun fondueen mustapippuri.
- Kaada seos fonduepataan. Tarjoile esimerkiksi patonkikuutioiden tai vihannesten kanssa.
Suklaafondueen riittää lämmönlähteeksi kynttilä, mutta juustofondueen se on hieman liian vähän. Kannattaa siis käyttää fonduepadan virallista lämmönlähdettä polttonesteen kanssa, jotta juusto ei jähmety.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti